FIRST LEGO League Tatabányai regionális selejtező 2023. február 10-én

cikkek: 

 

 

SAJTÓMEGHÍVÓ

2023. február 10-én kerül megrendezésre az FLL tatabányai regionális fordulója. Az esemény ingyenesen látogatható és sajtónyilvános, összesen hét csapat fogja összemérni a tudását.

 

Időpont: 2023. február 10. 8:45 - 18:00

Helyszín: Edutus Egyetem (2800 Tatabánya, Stúdium tér 1.)

 

Program:

• 8:45 - 9:00 Megnyitó (A megmérettetést Némethné Dr. Gál Andrea, az Edutus Egyetem rektora fogja megnyitni.)

• 9:00 - 13:00 Gyakorlás

• 13:45 - 17:00 Versenykörök

• 17:45.18:00 Eredményhirdetés

 

A 2022/23-as szezon témája az energetika, az energia okosabb felhasználása és termelése. 

Ezzel szeretnénk már a fiatalok figyelmét is felhívni arra, hogy az adott téma mennyire aktuális, továbbá eszközt adni a kezükbe, hogy lássák, hogy tudnak tenni az ügy érdekében.

 

Tovább az Facebook eseményre

 

Mégis mi az a FIRST LEGO League?

A LEGO-t talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen sokunk gyerekkorát alapozták meg a játékaik. A FIRST® pedig a világ egyik legnagyobb robotikai közössége. Ez a két szereplő hozta létre ezt a versenysorozatot, amiben világszerte több, mint félmillió diák vesz részt.

 

Mi a FIRST LEGO League célja?

A célunk, hogy a gyermekek játékos módon sajátíthassanak el olyan készségeket tudományos területeken, amik korábban elképzelhetetlenek voltak. Így építjük ezzel a versennyel a LEGOkosabb nemzedéket.

 

Hogyan néz ez ki a gyakorlatban?

A csapatoknak küldünk egy csomagot, ami tartalmaz minden olyan eszközt, ami szükséges a világszintű versenybe való csatlakozáshoz. A feladatok és az eszközök globálisan egységesek, így már csak a fiatalok kreativitásán múlik, hogy ezeket hogyan használják fel.

 

Kik vehetnek részt a versenyben?

Három kategóriákra osztottuk fel a versenyt kor alapján. Így a diákoknak a saját koruknak megfelelő kihívásokat kell megoldaniuk. A három korcsoport a következő:

• 4-6 évesek: FIRST LEGO League Discover

• 6-10 évesek: FIRST LEGO League Explore

• 9-16 évesek: FIRST LEGO League Challenge