Sajtóközlemény: Online robotika verseny az MTMI jegyében

cikkek:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Online robotika verseny az MTMI jegyében

Az Edutus Egyetem, mint Magyarország legnagyobb robotika versenyeit lebonyolító szervezet a koronavírus-járványra való tekintettel úgy döntött, hogy idén életre kelti és megrendezi az Edu Robotics Cupot, ezzel is összetartva a hazai WRO közösséget és fenntartva az MTMI iránt érdeklődők motivációját.
Az Edu Robotics Cup (ERC) új, életkortól független, online megrendezendő innovációs projekt és robotprogramozási challengekből álló verseny, amelyen a programozási ismeretek bemutatása mellett a kreativitás és az újító ötletek is jelentős szerepet kapnak.

A bajnokság témája a #maradjotthon, a főbírók ehhez alkalmazkodva találták ki a korosztályok versenyfeladatait. 2020. november 16-án a megnyitó is a jelenlegi járványhelyzethez alkalmazkodva online érhető el. A versenyzőket rövid videóüzenetben Szögi Zoltán, az Edutus Egyetem fenntartójának, az Edutus Közhasznú Nonprofit Zrt.-nek a vezérigazgatója, Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője és Digitális Nagykövet, valamint Flieber Ádám, a verseny egyik főbírója köszöntötte.

A Project Challenge kategóriában 115 csapat és 6 egyéni induló méri össze tudását 5 korosztályban. Az Engineer Challenge kategóriában 2020. november 30-áig regisztrálhatnak az érdeklődők a www.wro.hu weboldalon.