Távoktatás egységes rendszerben az Edutus Egyetemen

cikkek: 

Az Edutus Egyetem – a versenytársak többségétől eltérően – egy

séges webináriumi rendszeren keresztül tudja folytatni az összes képzését távoktatás formájában a veszélyhelyzet ideje alatt. Az alapképzések, mesterképzések, felsőoktatási szakképzések, szakirányú továbbképzések, felnőttképzések, és még a nyelvvizsgára felkészítő oktatás is ezen a rendszeren keresztül folyik

Az Edutus Egyetem már 2012 szeptemberében bevezette a webináriumi oktatást, vagyis a távoktatást, mint új oktatásmódszertant, így az Edutus immár lassan 8 éves tapasztalattal rendelkezik a digitális oktatás terén. Ez a digitális távoktatási forma több más rendszer által nyújtott funkciót egy keretrendszerben képes a diákok és az oktatók számára biztosítani.

Köztudott, hogy a COVID-19 koronavírus miatt mind a felsőoktatásban, mind a közoktatásban tanulók online tanulnak, így az állami és a magán fenntartású intézményeknek is át kellett térniük erre az oktatási formára. Több intézmény küzd azzal a problémával, hogy hogyan egységesítse rendszerét, ugyanis az oktatók több platformot is használnak, ami az egységes rendszerhez képest nehezebben követhető a hallgatók számára.

Az Edutus Egyetemen 2012 szeptembere óta jellemzően minden hallgató találkozott már olyan tárggyal, amit webináriumon keresztül hallgathatott. 2020. március 20-ától viszont mindenki ezen az egységes rendszeren keresztül vehet részt az előadásokon, szemináriumokon (kivételt leginkább a műszaki képzések egyes tárgyai, pl. a laboratóriumokhoz kötött gyakorlatok képeznek). Az Edutus Egyetem webináriumi rendszerének rendelkezésre állása nagyban segítette a mostani gyors és hatékony átállást a teljes digitális oktatásra.

www.edutus.hu

www.webinarium.edutus.hu