Az Év Mérnöke Pruzsinszki Imre Gusztáv

 

Örömteli pillanatok tanúi lehettek a 2024. február 17-én megtartott XXI. Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnökbál vendégei, hiszen az eseményen került átadásra az Év Mérnöke Díj!

Az Év Mérnöke” Díjat 2007-ben alapította a KEV Mérnöki Kamara a kiváló mérnöki teljesítmények elismerésére.
A Díj a Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara azon tagjának adományozható, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott a műszaki tervezés, szakértés valamely területén és ennek eredményeként magas színvonalú műszaki alkotások, mérnöki munkák valósultak meg.

A „2023. Év Mérnöke” Díjat a Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara Elnöksége a Díjbizottság javaslatát figyelembe véve

Pruzsinszki Imre Gusztávnak
adományozza.

Pruzsinszki Imre Gusztáv okl. szerkezet-építőmérnöki mesterdiplomáját 2018-ban szerezte a Pécsi Tudományegyetemen.
Még a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatott BSC építőmérnöki tanulmányai alatt kezdett az esztergomi Stabil Mérnökiroda Kft-nél dolgozni, Varga Ernő tartószerkezeti tervező és szakértő mellett. Az itt töltött 5 év alatt több mint 70 tervezési és szakértési munkában működött közre.

2020-ban az elsősorban állványszerkezetekkel foglalkozó Lahyer Kft-nél helyezkedett el, ahol legkiemelkedőbb munkája az Esztergomi Bazilika felújításánál használt speciális állványzat megtervezése volt, mely során Besey Lászlóval dolgozott együtt.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamarának 2023-tól tagja, ekkor kapta meg tartószerkezeti tervezői jogosultságát, azóta elindította saját vállalkozását. Önálló tervezői munkái pl. a Győri Bencés templom lefedése ideiglenes védőtetővel, vagy a Máriabesnyői Bazilika lefedése ideiglenes védőtetővel.

Mindezen magas színvonalú, elhivatott tevékenysége, különösen az Esztergomi Bazilika felújításához kapcsolódó - nemzetközi hírnevet is szerzett - egyedülálló állványszerkezet megalkotása alapján vált méltóvá az „Év Mérnöke” Díjra.

Szívből gratulálunk!