Csanádi József 1936 - 2023

 

Tisztelt Kollegina!
Tisztelt Kollega!

Mély megrendüléssel értesültünk a szomorú hírről, hogy

szeretett Kollegánk, a Komárom-Esztergom Vármegyei Építész- és Mérnöki Kamarák, valamint a MTESZ KEV Egyesület

tisztségviselője

CSANÁDI JÓZSEF Gyémánt diplomás okl. építészmérnök

2023. augusztus 30-án örökre elment.

Csanádi József, kinek-kinek Jóska, Józsi Bácsi, Józsi Bátyó – 1936. május 21-én született Debrecenben.

Diplomáját 1959-ben védte meg az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának általános építészmérnöki szakán.
1959. júliusától a Tatabányai Szénbányák Vállalat Építészeti üzeménél dolgozott először beosztott mérnökként, majd építésvezetőként, illetve főépítés-vezetőként. 1967-től nyugdíjba vonulásáig a 600 fős kivitelező üzem főmérnöke volt, majd magántervezői tevékenységet folytatott.
A KEV Építész- és Mérnöki Kamarának alapító tagja volt. Mindkét szervezetnél aktív tisztségviselője volt az Etikai és Fegyelmi Bizottságnak, illetve a Felügyelő Bizottságnak, aminek több cikluson keresztül elnöke is volt.
A MTESZ munkában is kiemelkedő szerepet vállalt, nemcsak a Felügyelő Bizottság elnökeként, hanem energetikai tanácsadóként is.
Sokoldalú szakmai tudását, bölcsességét jószándékúan adta át bárki számára.
Nála a kor a fizikai, szellemi képességek gyarapodásával járt, legyen szó jogszabályváltozásokról vagy akár az informatikai fejlődésről.
Példaértékű szakmaiságát a közösségért végzett munkáját a MTESZ Emlékéremmel, a Mérnöki Kamara Mikovínyi Sámuel Díjjal, az Építész Kamara pedig „Az Év Kamarai Tisztségviselője” elismeréssel jutalmazta.

Pályája, Élete legyen példa az Őt követő generációknak!

Drága Jóska / Józsi Bácsi / Józsi Bátyó!

Köszönjük, hogy évtizedeken át velünk voltál, hogy mindig számíthattunk a higgadt, bölcs, előremutató tanácsaidra, munkádra, segítségedre.
Emléked nemcsak a szívünkben él tovább, hanem az általad tervezett és irányításoddal megvalósult épületekben is.

Nyugodj békében!

Építész és Mérnök kollegáid, valamint a MTESZ tagtársak