Remek hangulatú Mérnökbál a Tulipános Házban

 

Különleges helyszínen, igazán méltó környezetben, Tatabányán a Tulipános Házban került megrendezésre a XXI. Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnökbál a Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara, a Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara és a MTESZ Komárom-Esztergom Vármegyei Egyesület közös szervezésében 2024. február 17-én.

A rendezvény vendégei közt köszönthettük Szücsné Posztovics Ilonát, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármesterét, Borsó Tibort, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnökét, Wagner Ernőt a Magyar Mérnöki Kamara elnökét, Dr. Rátkai Gábort a Magyar Mérnöki Kamara főtitkárát és Némethné Dr. Gál Andreát az EDUTUS Egyetem rektorát.

A bált Bukovics László, a vármegyei Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy több év szünet után ismét alkalom nyílt megszervezni a helyi mérnöktársadalom legünnepélyesebb találkozóját. Köszönetét fejezte ki minden támogatónak és szervezőnek, akik hozzájárultak az esemény létrejöttéhez és sikeréhez. A megnyitón Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony és Wagner Ernő elnök úr is köszöntötte a megjelenteket.

Az eseményen a KEV Építész Kamara „Az Év Háza Komárom-Esztergom Vármegyében” című kiállítását is megtekinthették vendégeink, melyet Markos Anikó, a vármegyei Építész Kamara elnöke ismertetett. Elnök asszony köszöntőjében méltatta Besey László okl. szerkezetépítőmérnök munkásságát is, akire méltán lehet büszke vármegyénk mérnök társadalma, hiszen a közelmúltban állami kitüntetésben, Forster Gyula Díjban részesült.

A vacsorát követően a jó hangulathoz Szabó Balázs Máté, a Dumaszínház előadója járult hozzá. A tánchoz a talpalávalóról változatos zenei repertoárral DJ Marák gondoskodott.

A bálon az ünnepélyes pillanatokból sem volt hiány. Wagner Ernő a Magyar Mérnöki Kamara elnökének köszöntője után került átadásra az „Év Mérnöke Díj”, melyet Pruzsinszki Imre Gusztáv okl. szerkezetépítőmérnök vehetett át.

Éjfélkor a Dancefolk formáció - azaz DJ THOMX és Nagy Teodóra hegedűművész - különleges, a modern hangzást népzenei és világzenei motívumokkal ötvöző zenés műsora fokozta a jó hangulatot.

Természetesen nem maradt el a tombola sorsolás sem, ahol gazdára találtak a támogatóink által felajánlott ajándékok.

Nagyon köszönjük minden kedves vendégünknek a részvételt, öröm volt, hogy ismét lehetőségünk nyílt a találkozásra, beszélgetésre, felhőtlen szórakozásra.