Velencei Zoltán az Év Mérnöke

cikkek: 

Velencei Zoltán az Év Mérnöke

A jubileumi XX. Komárom-Esztergom Megyei Mérnökbál 2020. február 15-én került megrendezésre ismét különleges helyszínen, Naszály-Billegpusztán, a felújított Balogh-Esterházy kastélyban. A bál fővédnöke Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő asszony volt.

Hagyományosan a Bálon kerül átadásra a Kamara által alapított „Év Mérnöke” Díj, melyet ezúttal a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara Elnöksége a Díjbizottság javaslatát figyelembe véve

Velencei Zoltánnak

adományozta.

Velencei Zoltán diplomáját 1993-ban Pécsett szerezte a Pollack Mihály Műszaki Főiskola Épületgépészeti szakán. Pályáját a Tata Hűtőtechnika Fővállalkozó Kft-nél kezdte épületgépész létesítménymérnökként. 1996-tól a Komárom-Esztergom Megyei Távhőszolgáltató Rt-nél energetikusként és üzemvezető helyettesként, majd 1999-2004 között műszaki fejlesztő, főenergetikus munkakörben tevékenykedett.

2004-től saját vállalkozásában a Vel-Therm Bt-ben végez épületgépészeti tervezést.
A Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamarának 1998-óta tagja, épületgépészeti tervezői és műszaki ellenőri jogosultsággal rendelkezik.
Az épületgépészeti szakterületen számos kiemelkedő nagyságrendű beruházás tervezése fűződik a nevéhez, de emellett találkozhatunk terveivel a családi házaknál is.
Tervezési munkáinál műszaki ellenőrként a kivitelezést is végig kíséri, és mindig a költséghatékony megoldások érvényesítésére törekszik.
Számtalan nagyformátumú munkái közül kiemelve az elmúlt egy-két évet

  • a Vértes Agorája Tatabánya
  • Güntner Aréna Tata
  • Forrás lakópark Tata
  • Piarista Rendház Tata
  • Árpád Gimnázium és Sportcsarnok Tatabánya
  • Judo csarnok Tatabánya
  • Kézilabda csarnok Esztergom
  • Hotel Central Basilica Budapest
  • Sinbon Electronics Kft. – ipari épület Tatabánya.

Innovatív gondolkodása, megbízható szakmai partnersége, együttműködőkészsége kapcsán mind a beruházók/építtetők, mind pedig a generáltervezők részéről nagyon pozitív megítélést kap. Mindezen magas színvonalú, elhivatott, felelősségteljes tevékenysége alapján vált méltóvá az „Év Mérnöke” Díjra. A díjat Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, és Komjáthy László a KEM Mérnöki Kamara elnöke adta át.

A Mérnökbálon sor került még az Edutus Egyetem mechatronikai mérnök szakán frissen államvizsgázott fiatal mérnökök, Balogh József, Kovács Balázs Bence, Kovács Dávid, Menyhárt Zoltán, Pőcze Tibor és Vig László István köszöntésére. VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezet plakettjét és a KEM Mérnöki Kamara ajándékát Balázs Ibolya, a VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezet titkára, Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, és Komjáthy László a KEM Mérnöki Kamara elnöke adták át, Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere pedig személyesen gratulált az ifjú mérnököknek.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk!